L'Oréal en SuperTrash

 

De opdracht voor L'Oréal en SuperTrash bestond uit het ontwikkelen van drie animaties die op de achtergrond draaiden terwijl de modellen over de catwalk liepen. Het doel van deze animaties was het ondersteunen van de modellen tijdens het showen van de kleding. 

Animatie 1 - Blue Aquarelle Print

De eerste animatie is gebaseerd op de “Blue Aquarelle Print”, aangeleverd door SuperTrash.

Omdat we de animaties in een korte tijd moesten ontwikkelen, is er bij deze animatie voor gekozen om met de camera over de print “heen te vliegen”. Door een techniek was het mogelijk om de print in het begin op te bouwen. Dit door de lichte en donkere tinten in de print onafhankelijk van elkaar zichtbaar te laten worden. 

Het eindresultaat is een animatie die “gelooped” kon worden, zodat deze tijdens de modeshow zolang als nodig was, afgespeeld kon worden.

 

Animatie 2 - DENIM in Marrokaanse stijl

De tweede animatie is gebaseerd op denim in combinatie met een Marrokaanse stijl. Hiervoor zijn we eerst op zoek gegaan naar Marrokaanse patronen en afbeeldingen. 

Door een combinatie van verschillende elementen uit dit soort afbeeldingen te halen hebben, we uiteindelijk een eigen figuur gemaakt. Omdat we denim in ons achterhoofd hadden, leek het ons leuk om de animatie in blauwe tinten te ontwikkelen.

Uiteindelijk is er toch voor gekozen om aardetinten te gebruiken, omdat dit beter aansloot bij de stijl van de kleding. Het eindresultaat is een animatie die uit aardetinten opgebouwd wordt en uiteindelijk een ‘Marokkaans’ patroon vormt. Uiteraard kon ook deze animatie “gelooped” worden om dezelfde reden als de eerste animatie.

 

Animatie 3 - Kant

De laatste animatie is gebaseerd op de kleding gemaakt van kant. We hebben samen met SuperTrash enkele “kant-figuren” onder de loep genomen en uiteindelijk voor één figuur gekozen.

Vervolgens is het gekozen figuur verder ontworpen en symmetrisch gemaakt, zodat we deze in de animatie vaker konden gebruiken. Omdat kant vaak uit meerdere lijnen en elementen bestaat, hebben we ervoor gekozen in de animatie het “kant-figuur” lijn voor lijn en element voor element op te laten bouwen.

Het eindresultaat is een animatie waarin een serie van het figuur opgebouwd wordt. Ook deze animatie kon weer “gelooped” worden.

 

Tijdens de modeshow zag het er als volgt uit: